• semestervecka hos sommarfarsan

  Ni som följer mig på Instagram, instagram.com/fotograftiinat, har sett att jag tagit en bild på min pappa varje dag under vår vecka där, det blev en rolig grej, därav rubriken! Vill ni annars se var jag är och vad jag gör så följ med på Instagram för där duggar bilderna tätare än härinne just nu. Vår vecka i mina barndomstrakter blev innehållsrika och fyllda med sol och värme, följ med här…nu följer ett mastodont bildflöde:

  En dag besökte vi  www.soderlangvik.fi , åt lunch och gick omkring på det som i tiden var Amos Andersson lilla sommarställe, handlade med oss lite grönsaker som odlas på området.

  runso-33 runso-34 runso-35 runso-44 runso-45

  runso-38

  En dag åkte vi till Hangö med båt, hyrde Jopo cyklar i hamnen och cyklade bla. till Det Fyra Vindarnas cafe och fikade, hann se många charmiga gamla trävillor längs strandpromenaden, en vacker sommarstad som vi inte besökt på länge. Sjöresan började så fint, man blir lite euforisk att få komma ut till havs, men glädjen försvann i ett ögonblick när vi såg det första algbältena… det var fruktansvärt att se hur illa vårt hav mår, det var som att köra igenom grön välling med en lukt av sopor. Egentligen borde jag visa bilder av algerna, men jag väljer istället att visa bilder där havet ser rent ut. Skulle vilja göra något för havet, men vet inte riktigt vad.

  runso-2 runso-3 runso-6 runso-7

  runso-8

  En dag åkte vi till Muurla för att hälsa på Ritva och mopsen Lauri, vi skulle besöka en jätteloppis, Maurin Makasiinit, men de hade semester stängt just denna vecka, men fotade lite utanför istället, blev klart mycket billigare… =) Hittade också en mysigt cafe intill där de hade byggt ett jättefint “skåp” av gamla fönster, ett sådant vill man ju ha!

  runso-14 runso-15 runso-17 runso-18 runso-19 runso-20

  Fortsättning följer i morgon …. Hoppas ni mår bra alla där ute i värmen, och att ni inte tröttnat på  en trög semester bloggare!! Nu är vi hemma tills på torsdag, då bär det av till Norge och svägerska med familj!