• “mina topp 5 ställen”

  Jag har som jag tidigare nämnt det stora nöjet att fota för Visit Åland i sommar, och det innebär att jag även får upptäcka mycket nytt på vår fina ö. Har nu sammanställt mina 5 i topp ställen hittills.

  1. Sälskärs fyr

  Absolut en av det finaste båt turer rakt ut i havet för att först mötas av alla tusentals tordmular och sen få stiga i land på Sälskär och ta del av Bengt Hägers fantastiska historier om hur det var att leva därute på fyren när han var barn.

  Åk absolut med en av alla julis/augustis  onsdagskvällar om du ej redan gjort det. Mera info hittar du här: www.aland.com/skarpnato 

  SÄLSKÄR-18 SÄLSKÄR-22 SÄLSKÄR-36

  2. Brobacka gästhem 

  Nyöppnat litet gästhem med butik och cafe. Helt underbart fint renoverat och med känsla för detaljer. Åk dit för en fika, och njut!

  www.brobacka.ax

  brobacka-10 brobacka-21 brobacka-25

  3. Pommern

  Hade inte bekantat mig så väl med Pommern före torsdagen i maj när jag gick ombord och fick hänga med pommerngastarna och vara med när det satte segel, men oj så mycket intressant där fanns att upptäcka.

  Man blir så lätt hemmablind för allt fint vi har drällandes i knutarna =)

  www.sjofartsmuseum.ax/sv/

  POMMERN-45 POMMERN-32 POMMERN-56

  4. Lottas Stickstuga

  Du kör hela vägen ut till Järsö från Mariehamn, och får tillika en skön tur med havet på alla sidor av vägen och vid vägs ände finner du ett litet paradis bland enbuskarna. Där kan du shoppa loss bland Lottas alster i boden och sedan njuta av pelargon prakten i växthuset för att sedan fortsätta upp till själva cafét där tårtorna väntar på en.

  stickstugan-8 stickstugan-6stickstugan-15

  stickstugan.blogspot.com

  5. Kvarnbo Gästhem

  Mitt absoluta bästa övernattningstips är detta ställe, helt magiskt. Här kan du njuta av allt, inredning, vin, tapas, vacker omgivning….

  www.kvarnbogasthem.com

  kvarnbo gästhem-8 kvarnbo gästhem-13 kvarnbo gästhem-25