• den franska hotdogen

  I brist på Rökkas hotdogar har Mathias svarvat ihop en egen variant, grillad olivoljepenslad baguette, grillad färskkorv från slaktaren, picklad rödlök, och lite gurka på det, och förstås superstark dijon senap.

  Inte så pjåkig =)

  korv med bröd-2 korv med bröd-4 korv med bröd-6

  Idag hittade jag zucchiniblommor i mathallen i Nimés. Få se vad det skall bli av dem, har aldrig testat att fritera, men det borde vara gott.  Hittade även en frukt som jag tror är kvitten, den ser lite skamfilad och skrumpen ut, men den var jättegod.

  Nya upptäckter varje dag!

  zucchiniblommor

  I söndags var vi annars på sedvanlig loppisrunda, vi åkte förbi en by, och såg att där var en stor loppis, så vi kurvade av vägen och tog in på en gata, som fortsatte enkelriktad in på en supersmal gata, och där vi fastnade.

  Gränden var så smal att vi inte vågade köra fram, och vi kunde inte backa för att det stod en bil parkerad bakom, och kurvan var tvär. Jag försökte stå och dirigera och kolla men utan så stort resultat. Det tog dock inte länge före vi hade engagerat ett tiotal personer som på olika sätt försökte hjälpa. En äldre man tog kommandot, en tjej sprang in på närmaste cafe för att hitta ägaren till bilen som stod i vägen, en annan försökte ringa ett nummer som stod på bilen, en tredje kollade om vi ändå kunde köra fram….till slut knuffade de undan den lilla bilen med en skällande hund i för att vi skulle kunna backa, men det gick ändå inte vägen, så till sist testade vi att köra framåt och det gick men nån centimeter tillgodo. Nästa problem uppstod när gränden tog en 90 graders kurva igen och där satt vi fast igen, men efter att ha sågat fram och tillbaka ett tag så lyckades Mathias ratta sig ur gränden. Vi kommer att akta oss i fortsättningen att svänga in på okända små gränder. Franska gator är inte gjorda för paketbilar! =)

  I Frankrike är det tydligen helt normalt att knuffa undan bilar som står i vägen, en gång på Korsika blev vi inparkerad en kväll när vi var och åt middag, snällt nog hade ägaren lämnat bilen olåst så vi kunde sätta i fritt och knuffa undan den för att själva komma bort…huhu de här fransmännen och deras bilar!!!

  Men det var så fint att se hur en massa okända människor försökte hjälpa så gott de kunde, och de sken upp när vi berättade att vi var från Finland, sånt värmer ju alltid lite extra.