• Bonifacio

  Vi åkte vidare från Piana, via Ajaccio som är Napoleons födelsestad. Ajaccio kändes som en storstad efter att ha varit i små slumrande byar….efter Ajaccio följde en längre biltur ner till sydspetsen av ön, 131 km på slingriga vägar,  det oss tog 2,5 timmar. Vi stannade och åt en picnic vi köpt på torget i Ajaccio, på en öde strand vid vägen, och tog ett dopp i havet. Härligt, och sådan lyx att vara helt ensam på flera km strand! Vi kom fram till Bonifacio på eftermiddagen och låg vid poolen och drack ett glas rosé, och bara njöt av utsikten som inte gick av för hackor. Här stannade vi i två nätter, och njöt av både det lilla familjeägda hotellet samt av den mycket speciella fina staden.

  korsika-79 korsika-77

  här ser man Bonifacio på andra sidan, en djup vik med en skyddad hamn finns mellan vårt hotell och staden.

  korsika-76 korsika-75

  Ägarinnan gick omkring på morgonfrukosten och och berättade om alla lokala specialiteter som fanns uppdukade. Hur kan de vara så pinn smala och ändå smälla i sig en hel buffé av sötsaker till fruost!? Överlag var det jättemysigt med alla små familjeägda hotell där man fick personlig service och omtanke. På Korsika finns nämligen inga stora hotellkedjor.

  korsika-54 korsika-66

  Bonifacio i solnedgången….

  korsika-64 korsika-63

  små gränder och en massa restauranger…

  korsika-61

  Staden är byggd uppe på en klippa och det ser nästan ut som allt kan tippa över och falla i havet =), för mera info läs här en.wikipedia.org/wiki/Bonifacio,_Corse-du-Sud, bäst sägs det att man ser härligheten från havet, men det blåste så hårt när vi var där så vi hoppade över båtturen.

  Det fanns en trappa ner från staden till havet som heter Kungen av Aragoniens trappa, sv.wikipedia.org/wiki/Kungen_av_Aragoniens_trappa, vi gick den och oj vilket äventyr det var…. hoppas ni får en liten uppfattning av hur hujsigt häftigt det var…

  korsika-81 korsika-80 korsika-60 korsika-59

  den lilla “vägen” slutade vid en grotta där folk hade byggt stenhögar överallt, så vackert! =)

  korsika-58 korsika-55

   

  Finaste biten av Korsika är Bastia-Bonifacio, och tidpunkten (första veckan i oktober) vi valde att åka var helt perfekt, härligt väder och rätt så folktomt överallt, underbar mat och jättefina små hotell, ett superfint resmål!